header

EU Regelgeving Verlichting

Naar aanleiding van internationale Europese wetgeving worden steeds strengere eisen gesteld aan de energiezuinigheid van apparaten, waaronder verlichting. In verschillende stappen worden gloeilampen, halogeenlampen en gasontladingslampen uit gefaseerd voor een beter milieu. Vanaf september 2018 worden de eisen verder aangescherpt. Heldere halogeenlampen met schroefdraadfitting mogen dan niet meer in de handel worden gebracht.

Ondertussen zijn er echter prachtige LED lampen ontwikkeld met vergelijkbare uitstraling en sfeer voor vervanging van de gloeilampen en halogeenlampen. Daarnaast zijn er echter ook goede LED vervangers voor fluorescentie buizen. De ontwikkeling van de LED verlichting gaat snel; in kwaliteit, lichtopbrengst, energiezuinigheid en niet het minst prijstechnisch.

Knipsel.JPG

Voor de scheepvaart is LED verlichting extra interessant vanwege de hogere robuustheid. LED verlichting is veel beter bestand tegen piekspanningen, schokken en trillingen dan de traditionele verlichting. Schijnwerpers, deklichten en verlichting in gangboorden worden meer en meer vervangen door LED lampen. Maar ook navigatieverlichting is beschikbaar in LED. De nieuwste hoogwaardige, onderhoudsvrije armaturen hebben een levensduur tot wel 50.000h en een lage energieverbruik en schokbestendig. Bekijk hier de LED catalogus van Peters&Bey met de nieuwste armaturen.

Daarnaast zijn er ook LED navigatielampen die als vervanger in de bestaande navigatiearmaturen geplaatst kunnen worden.

Peters-bey lantaarn                    P28s_navi_led

AVN heeft ruime voorraden in traditionele verlichting, maar kan ook de meest hoogwaardige LED verlichting leveren voor zowel 12V, 24V, 48V, 110V tot 240V. Ons assortiment bestaat zowel uit industriële verlichting als functionele en decoratieve.

glamox fl60_4moduleBULLEY LED LED FLOODLIGHTLED WT FIXTURE.JPG

Contactgegevens

A. van Nieuwenhuizen & Zn B.V.

Buitendijks 65
3356 LX Papendrecht
The Netherlands

E info(at)vannieuwenhuizen-bv.nl 
T +31 78 6428783 
F +31 78 6428784